x 

Cart empty

NIEUWS UITLEVERING JOHN DEERE 530 / 630

Hieronder leest u waarom de uitlevering van de combine modellen helaas nog even op zich laat wachten.

De reden hiervan zijn de wereldwijde logistieke problemen die zijn ontstaan naar aanleiding van COVID-19. We proberen u hierbij uit te leggen waarom het zo lang duurt: De modellen worden deels geproduceerd en geassembleerd in onze fabriek in China. Om de modellen naar Nederland te krijgen zijn we aangewezen op spoorvervoer (de Nieuwe Zijderoute, door Rusland, Belarus en Oekraïne) of vervoer via de zee. Spoorvervoer is momenteel geen optie: de grensovergangen tussen Rusland en Oekraïne zijn kapot gebombardeerd. Vanwege Amerikaanse sancties is de route door Belarus ook niet meer te gebruiken. Daarnaast vinden wij het idee om de modellen door Rusland en oorlogsgebieden te laten vervoeren een te groot risico.
 

Lees meer: Nieuws uitlevering John Deere 530 / 630

DSC00849_MR.jpg

MEIJER 8-PAKS VERZAMELWAGEN
Meijer Holland bracht halverwege de jaren 70 een balen verzamelwagen op de markt voor achter de balenpers, waarmee 8 stropakjes in een pakket konden worden afgelegd. Door een ingenieus systeem worden de balen 1 voor 1 langs geleide strippen gebracht naar een verdeler die om en om de balen in 4 kanalen leidt. De achtste baal bedient uiteindelijk het ontgrendelingsmechanisme voor het achterhek waarna de balen naar buiten glijden. Optioneel was een volgwagen leverbaar die achter de verzamelwagen gekoppeld werd om zo twee pakketen van 8 balen dicht achter elkaar te kunnen afleggen. De wagentjes waren enorm populair, en zelfs tegenwoordig worden ze nog ingezet tijdens de stro-oogst.

Lees meer: Meijer 8-paks Verzamelwagen

DSC00772-box-gen-2.jpg

VICON SE 450 SCHUD-EG
De iconische Vicon schud-ed is een aangedreven eg met twee heen- en weergaande tandbalken en voornamelijk befaamd op de kleigronden om poot- en zaaibed klaar te leggen. Het type SE 450 met 4,50 m werkbreedte werd gemaakt vanaf eind jaren 60 tot ver in de jaren 80.

HET MODEL IN 1/32
Minitrac maakt twee uitvoeringen van de 4,50 m Vicon schud-eg, type SE 450. Generatie 1 met de oude Vicon logo’s en zwarte diepterol, en generatie 2 met de nieuwere Vicon logo’s en rode diepterol. Beide varianten worden gemaakt in een eenmalige oplage van 100 stuks. De modellen zijn volledig gemaakt van metaal; dus geen lichtgewicht en breekbaar plastic model. Het model is zeer gedetailleerd: met het karakteristieke vliegwiel, tandenbalken, diepterol, schokbrekers met echte veren en wrijfplaten. Net zoals de echte machine kan het model in transport- en werkstand worden gezet. Het bijgeleverde transportstel en de trekboom worden geplaatst in de bevestigingslippen en geborgd met metalen pennen. Ook een in hoogte verstelbare steunpoot is aanwezig.  De diepterol kan worden opgeklapt en worden vergrendeld. Een aftakas met losse koppelingen in twee standen is meegeleverd. Wordt geleverd in mooi bedrukte doos en is individueel genummerd.  

Lees meer: Vicon SE 450 Schud-eg

DSC00685_MR.jpg

 

DIRECT UIT VOORRAAD LEVERBAAR! 

PZ ZWEEGERS CM 211 F FRONTMAAIER
De CM 211 F was in de jaren 70/80 een moderne frontmaaier met traploze maaihoogteregeling en geremde steunschotels. Ze boden de mogelijkheid tot combinatie met andere machines om twee bewerkingen gelijktijdig te kunnen uitvoeren - zoals een opraapwagen - of om de werkbreedte te vergroten.. 

HET MODEL IN 1/32
Minitrac maakt van de PZ CM 211 F frontmaaier een exclusief en gedetailleerd model in schaal 1/32. Er worden in totaal eenmalig slechts 200 stuks gemaakt! Dus 100 modellen per generatie. Het model is volledig gemaakt van metaal. De beschermkappen zijn van dun plaatmetaal gemaakt en het schermdoek van flexibel materiaal. Ook dit model is net als de andere PZ maaiers weer voorzien van veel mooie details: van de stelbouten waarmee de maaihoogte versteld kan worden en de twee echte trekveren waarmee het gewicht van de machine op de stoppel wordt verminderd tot het typeplaatje. De aftakas is variabel in lengte. Het model combineert natuurlijk ideaal met de eerder uitgebrachte PZ CM 215 cyclomaaier!
Wordt geleverd in mooi bedrukt doosje en is individueel genummerd.  

Lees meer: PZ Zweegers CM 211 F Frontmaaier

  • 1
  • 2
Minitrac is Nederlands producent van tractor modellen in kleine oplages in schaal 1/32. Sinds 2001 bekend van onder andere ons allereerste model, de Eicher G40 werktuigendrager maar ook de Bautz 300 en John Deere Lanz 300 / 500.