x 

Cart empty

NIEUWS UITLEVERING JOHN DEERE 530 / 630

Hieronder leest u waarom de uitlevering van de combine modellen helaas nog even op zich laat wachten.

De reden hiervan zijn de wereldwijde logistieke problemen die zijn ontstaan naar aanleiding van COVID-19. We proberen u hierbij uit te leggen waarom het zo lang duurt: De modellen worden deels geproduceerd en geassembleerd in onze fabriek in China. Om de modellen naar Nederland te krijgen zijn we aangewezen op spoorvervoer (de Nieuwe Zijderoute, door Rusland, Belarus en Oekraïne) of vervoer via de zee. Spoorvervoer is momenteel geen optie: de grensovergangen tussen Rusland en Oekraïne zijn kapot gebombardeerd. Vanwege Amerikaanse sancties is de route door Belarus ook niet meer te gebruiken. Daarnaast vinden wij het idee om de modellen door Rusland en oorlogsgebieden te laten vervoeren een te groot risico.
 

Wij hebben gekozen voor zeevervoer, maar helaas niet zonder problemen. Aan het begin van de pandemie kondigde China een totale lockdown af en alle productie kwam stil te liggen. Daarop haalden rederijen hun containerschepen uit de vaart en moesten importeurs hun bestellingen uitstellen: het systeem werd ontregeld. De vraag naar goederen steeg na de Chinese lockdown enorm. Volgeladen containerschepen voeren naar Europa en de Verenigde Staten, maar er gaan te weinig lege containers terug naar China. Het vervoeren van lege containers levert de rederijen niks op. Het is daarom niet rendabel voor rederijen om grote hoeveelheden containers mee te nemen. Hierdoor is er een enorme schaarste aan lege containers in China en hopen de goederen zich op in de havens.
De combine modellen zijn dus klaar, maar staan ergens in de wereld te ‘wachten’ op vervoer. Helaas is dit overmacht; een hele vervelende situatie, voor ons en voor u.

De modellen zijn inmiddels uitverkocht, en het goede nieuws is dat u er een of meerdere heeft kunnen bestellen! De modellen zijn onderweg, maar wanneer ze precies aankomen is nu niet met zekerheid te zeggen. Dit is naar verwachting in augustus. Zodra de modellen binnen zijn, bieden we een aantal opties om de modellen aan u uit te leveren:
 
  1. Hebt u besteld via de webshop? We sturen uw bestelling per pakketpost naar u op. We zorgen er uiteraard voor dat het model goed is verpakt. U hoeft verder niets te doen, wij zorgen ervoor dat u uw model(len) ontvangt.
  2. Hebt u aangegeven het model af te willen halen op de beurs? Dan kunnen we uw bestelling per pakketpost naar u toesturen. We zorgen er uiteraard voor dat het model goed is verpakt. Wij nemen contact met u op zodra uw bestelling klaar is voor aflevering. Kiest u dan voor versturen, dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening.
  3. Vindt u het toch prettiger om uw bestelling zelf af te halen bij ons op een beurs? We kunnen uw bestelling meenemen en afleveren op de beurs in Zwolle, op 26 en 27 november 2022. Wij nemen contact met u op zodra uw bestelling klaar is voor aflevering.
CADEAUTJE
Alle klanten die een 530 én 630 hebben besteld krijgen het Grote Minitrac Spel. Een exclusief bordspel met de combines in de hoofdrol.
Als blijk van onze waardering voor uw geduld en vertrouwen krijgt iedereen een folder cadeau van de 530 of 630.

We willen nogmaals iedereen bedanken voor het geduld en vertrouwen en kijken ernaar uit om uw model af te leveren.

Vriendelijke groet,
Hans & Kyra
 
Minitrac is Nederlands producent van tractor modellen in kleine oplages in schaal 1/32. Sinds 2001 bekend van onder andere ons allereerste model, de Eicher G40 werktuigendrager maar ook de Bautz 300 en John Deere Lanz 300 / 500.