x 

Cart empty

DIRECT UIT VOORRAAD LEVERBAAR! MEIJER 8-PAKS VERZAMELWAGEN
Meijer Holland bracht halverwege de jaren 70 een balen verzamelwagen op de markt voor achter de balenpers, waarmee 8 stropakjes in een pakket konden worden afgelegd. Door een ingenieus systeem worden de balen 1 voor 1 langs geleide strippen gebracht naar een verdeler die om en om de balen in 4 kanalen leidt.

De achtste baal bedient uiteindelijk het ontgrendelingsmechanisme voor het achterhek waarna de balen naar buiten glijden. Optioneel was een volgwagen leverbaar die achter de verzamelwagen gekoppeld werd om zo twee pakketen van 8 balen dicht achter elkaar te kunnen afleggen. De wagentjes waren enorm populair, en zelfs tegenwoordig worden ze nog ingezet tijdens de stro-oogst.

HET MODEL IN 1/32
Minitrac maakt een gedetailleerd model van de 8-paks verzamelwagen en volgwagen. De modellen zijn volledig gemaakt van metaal, dus geen breekbaar model van plastic! De wagentjes zijn uitgevoerd met herkenbare details zoals beweegbare geleidestrippen, verdeler en achterhek. Het neuswiel kan draaien en de dissel kan op- en neer bewegen. Wielen en beweegbare onderdelen zijn met microschroefjes bevestigd! Het plaatwerk van glijbaan en verdeler is gemaakt van echt plaatmetaal, en voorzien van de typische ingestampte ribbels. Palen met geleide ring, voor het geleiden van het touw om vanuit de trekker het achterhek van de volgwagen te openen, zijn los meegeleverd. De modellen zijn voorzien van fijne opdruk ‘Meijer-Holland’ met het toenmalige adres in Lellens, Groningen, en natuurlijk het typische logo met de paardenhoofden. Er worden eenmalig 200 modellen gemaakt, geleverd in mooie doos en individueel genummerd.

De verzamelwagens passen natuurlijk mooi bij de eerder uitgebrachte Borga / Meijer H500 en New Holland 286 pers, maar kunnen prima gecombineerd worden met iedere andere pakjespers. 

'ECHTE' STROBALEN
We hebben 20 pakketten van 8 handgemaakte strobaaltjes beschikbaar, bekend van ons Oldambt diorama. De balen zijn echt geperst en voorzien van geknoopt touw. Tegen meerprijs zijn bij elk model 8 van deze balen te bestellen, zolang de voorraad strekt! 

MODELLEN DIRECT LEVERBAAR!
De Meijer verzamelwagens zijn direct leverbaar, verzending begint maandag 9 mei. De modellen zijn ook af te halen tijden de Minitrac Open Dagen, komende zomer. Kies dan voor de optie 'Afhalen bij winkelier' tijdens het bestellen. De definitieve data van de Open Dagen worden binnenkort bekend gemaakt. Hou de website even in de gaten! 

BIJZONDERHEDEN EN DETAILS

  • Modellen geheel van metaal
  • Neuswiel beweegbaar
  • Beweegbare geleidestrippen en verdeler
  • Achterhek te openen/sluiten
  • Geleverd in mooi bedrukte doos
  • Folder cadeau bij elk model
  • Individueel genummerd
  • Direct leverbaar
  • Optie: set van 8 strobalen

Klik hier om te bestellen

De Meijer 8-paks verzamelwagen + volgwagen zijn volledig gemaakt van metaal

Combi met de New Holland 286 per van Minitrac

Minitrac is Nederlands producent van tractor modellen in kleine oplages in schaal 1/32. Sinds 2001 bekend van onder andere ons allereerste model, de Eicher G40 werktuigendrager maar ook de Bautz 300 en John Deere Lanz 300 / 500.