x 

Cart empty

 

UNDERHAUG / KVERNELAND 'AVLESSERVOGN'
In navolging van de Noorse Serigstad FS134 getrokken hakselaars uitgebracht in 2018, maakt Minitrac in opdracht van Traktormodeller.no nu vier verschillende Underhaug / Kverneland wagens. De zogenaamde 'Avlesservogn' kom je overal in Noorwegen tegen, en wordt veel in de graswinning gebruikt in combinatie met de Serigstad hakselaar. De wagens werden voor het eerst gemaakt begin jaren 70 door Underhaug, o.a. bekend van de aardappelrooi- en pootmachines, en zijn tot op de dag van vandaag vrijwel ongewijzigd in productie gebleven! Eind jaren 80 werden de wagens gebouwd door Kverneland, maar zijn daar later weer mee gestopt. Vandaag de dag worden de wagens weer nieuw geproduceerd onder de naam Underhaug, nog steeds in Noorwegen. 

4 GENERATIES
Er worden modellen uitgebracht van 4 verschillende generaties. De allereerste generatie 1 in geheel oranje in een oplage van 50 stuks, en generatie 2 met gegalvanizeerde schotten in een oplage van 100 stuks. Generatie 3 en 4 zijn uit de Kverneland periode waarvan Gen 3 in een oplage van 50 stuks in het rood met het oude Kverneland logo en gegalvanizeerde schotten, en Gen 4 in een oplage van 100 stuks in het bekende rood/groen met het nieuwe Kverneland logo. De modellen zijn gemaakt van kunststof en metaal met rubber banden en zijn individueel genummerd.  

RESERVEREN
Voor de verzamelaars buiten Noorwegen heeft Minitrac een beperkt aantal beschikbaar voor de verkoop, nu te reserveren in de webshop. De modellen zijn eind dit jaar leverbaar. 

Klik hier om te reserveren

 

Gen 1: de eerste Underhaug 'Avlesservogn' uit begin jaren 70. Oplage 50 stuks. 

Gen 2: Underhaug 'Avlesservogn' met gegalvanizeerde schotten. Oplage 100 stuks

 

Gen 3: Underhaug 7000. De eerste wagen gebouwd door Kverneland waarbij de Underhaug naam nog wel werd gevoerd. Oplage 50 stuks. 

Gen 4: Kverneland UN 7000 in rood/groen met het nieuwe Kverneland logo. Oplage 100 stuks. 

Minitrac is Nederlands producent van tractor modellen in kleine oplages in schaal 1/32. Sinds 2001 bekend van onder andere ons allereerste model, de Eicher G40 werktuigendrager maar ook de Bautz 300 en John Deere Lanz 300 / 500.