x 

Cart empty

John Deere 530 en 630 Combines

FOR ENGLISH CLICK HERE!

POUR LE FRANÇAIS CLIQUEZ ICI!

FÜR DEUTSCH HIER KLICKEN!

PER L'ITALIANO CLICCA QUI!

JOHN DEERE 530 EN 630 COMBINES IN SCHAAL 1/32
Hierbij presenteren we maar liefst twee combine modellen! De John Deere 530 én 630. Allereerst zijn de modellen volledig opengewerkt. Zo kunnen aan beide kanten de beschermkappen openklappen, waarachter het volledige drijfwerk te zien is. Alle poelies en V-riemen staan in verbinding met het motorblok bovenop. Zelfs de vleugelmoeren van de luiken in de dorskast zijn aanwezig. Vanaf de onderzijde is het einde van de schudders te zien. De lospijp werkt precies zoals in het echt, met geleidestang en stangen voor vergrendeling. Het afneembare maaibord is een model op zich met al zijn details: de opengewerkte aandrijving, werklampen, afneembare torpedo’s, en rijen echt stalen tanden! De modellen zijn gemaakt van kunststof en metaal met rubber Continental banden. De combines hebben ook in schaal 1/32 een indrukwekkende afmeting: L=29cm x H=12cm. B=10cm (530) en B=12cm (630).

DE ECHTE COMBINES
Met de 630 werd in 1964 een geheel nieuwe serie (MD) combines geïntroduceerd speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en gebouwd in het Duitse Zweibrücken. In 1965 volgde de 530, die werd gebouwd tot 1971. De 630 was in productie tot 1969. De serie was compleet met de lichtere 330 en 430 en het zwaarste type, de 730.

DE VERSCHILLEN TUSSEN DE 530 EN 630
Natuurlijk zijn de echte 530 en 630 wezenlijk verschillend. De modellen ook! De 530 heeft een 4-cilinder John Deere diesel motor van 69 pk bovenop liggen. Het maaibord is de 3 meter brede uitvoering. De 630 is uitgerust met de 87 pk sterke 6-cilinder Perkins diesel. Het maaibord is 3,65 meter breed en daarom is ook de lospijp de ‘verlengde’ uitvoering.

OPLAGES EN VERSIES
De modellen worden uitgebracht in exclusieve, eenmalige oplage. Van de 530 en 630 elk slechts 125 stuks! Voor de liefhebbers zijn er, binnen deze oplage, een aantal speciale modellen beschikbaar: 

In 1968 werd een nieuw logo geïntroduceerd. Voor de liefhebber zijn er enkele modellen hiermee uitgerust. Van de 530 25 stuks en van de 630 25 stuks. In 1968 waren enkele types uit de MD serie zelfs heel kort leverbaar in Canada, vermarkt onder de naam ‘Canadian Special’. Er zijn 10 630 modellen uitgevoerd als ‘Canadian Special’ (opdruk) met gevarendriehoek achterop en gele flappen achterop. Alle modellen worden verpakt in een speciale doos en zijn individueel genummerd. Let op: De speciale uitvoeringen maken deel uit van de totale oplage! Alle modellen worden verpakt in een speciale doos en zijn individueel genummerd.

Speciale versies in 't kort:

 • John Deere 530 '1968 Editie' - Oplage 25 stuks
 • John Deere 630 '1968 Editie' - Oplage 25 stuks
 • John Deere 630 'Canadian Special' - Oplage 10 stuks

HET GROTE MINITRAC SPEL!
Naast de modellen hebben we nog iets speciaals gemaakt: het Grote Minitrac Spel! Bij aankoop van een set van twee modellen krijg je dit exclusieve bordspel cadeau. Het bord vouw je om de set heen en sluit met een magneet. Het spel staat helemaal in het teken van de graanoogst: van het bemesten tot stro persen. Je krijgt 6 unieke pionnen in de vorm van Minitrac micro modelletjes: de combine, Samecar, Lely strooier, Borga pers, Miedema kipper en Minitrac logo.

Op de afbeelding hieronder is het spelbord nog te zien in schetsfase! Het uiteindelijke spelbord is prachtig uitgewerkt!  

BIJZONDERHEDEN EN DETAILS

 • Modellen van metaal en kunststof
 • Rubber banden, Continental
 • Maaibord afneembaar
 • Torpedo’s afneembaar
 • Haspel in hoogte verstelbaar
 • Invoer (maaibord) beweegbaar
 • Trap bestuurdersplatform in- en uitklapbaar
 • Beschermkappen links en rechts te openen
 • Lospijp in- en uitklapbaar en vergrendelbaar
 • Achterlicht units in- en uitklapbaar
 • Sturende en pendelende achteras
 • Individueel genummerd

RESERVEREN, UITLEVERING EN OPEN DAGEN
Wil je zeker zijn van een of meerdere modellen van de John Deere 530 en 630? Reserveer dan hier in de shop. De modellen worden in november/december uitgeleverd en automatisch naar je verstuurd. Bij je bestelling worden standaard verzendkosten berekend. Ben je van plan om de modellen op te halen op de Open Dagen? Dan krijg je daar de betaalde verzendkosten weer terug. Speciaal voor het afhalen van de combines, zijn we van plan om in december ook twee Open Dagen Hou de website en Facebook in de gaten voor de definitieve datum! Als de situatie het toelaat zal het weer een weekend worden zoals voorgaande Open Dagen: twee gezellige dagen met verzamelaars onder elkaar, een aantal standhouders en verzamelaars met aanbod van diverse miniaturen en natuurlijk de mogelijkheid tot afhalen van bestelde modellen!

KLIK HIER OM NAAR DE SHOP TE GAAN EN TE RESERVEREN

 

 

 

Minitrac is Nederlands producent van tractor modellen in kleine oplages in schaal 1/32. Sinds 2001 bekend van onder andere ons allereerste model, de Eicher G40 werktuigendrager maar ook de Bautz 300 en John Deere Lanz 300 / 500.