x 

Cart empty

Samecar

UPDATE LEVERING SAMECAR MODELLEN!
De modellen zijn bij ons binnen, maar precies tijdens onze vakantie in september! Na onze vakantie vinden vrijwel direct de Open Dagen plaats, op 9 & 10 oktober. De eerste mogelijkheid voor uitlevering is dus dit weekend! Heb je modellen besteld, dan ben je welkom om ze dat weekend op te halen. Alle modellen worden sowieso verstuurd vanaf de week na de Open Dagen.

ENG: The models have arrived with us, but exactly during our holiday in September! After our holiday, the Open Days will take place almost immediately, on 9 & 10 October. If you have ordered models, you are welcome to pick them up that weekend. In any case, all models will be sent from the week after the Open Days.
IT: I modelli sono arrivati ​​con noi, ma proprio durante la nostra vacanza di settembre! Dopo la nostra vacanza, gli Open Days avranno luogo quasi subito, il 9 e 10 ottobre. Se hai ordinato dei modelli, puoi ritirarli quel fine settimana. Tutti i modelli verranno comunque spediti a partire dalla settimana successiva agli Open Days.
FR: Les modèles sont arrivés chez nous, mais justement pendant nos vacances de septembre ! Après nos vacances, les Journées Portes Ouvertes auront lieu presque immédiatement, les 9 et 10 octobre. Si vous avez commandé des modèles, vous pouvez les récupérer ce week-end. Tous les modèles seront envoyés dans tous les cas à partir de la semaine suivant les Journées Portes Ouvertes.

EEN CHARMANTE ITALIAANSE VERSCHIJNING
Het is tijdens een vakantiewandeling in Cortina wanneer Francesco Cassani een briljante ingeving krijgt. Met een stok tekent hij een voertuig op de grond met de structuur van een trekker, maar met het uiterlijk van een ‘pick-up’: het idee voor de Samecar is geboren!

De Samecar was, voor zijn tijd, een futuristische machine, met als enige vergelijkbare tijdgenoot de Unimog. De Samecar is gebaseerd op de Same Puledro met luchtgekoelde 2 cilinder motor (Same DA 1152, 35 pk). De cabine is naar voren geplaatst, met daarachter twee langsliggers waarop diverse werktuigen gemonteerd kunnen worden, waaronder een laadbak met 2 ton laadvermogen. Een ander bijzonder detail is de wielophanging met bladveren en telescopische schokdempers aan de voorkant.

In Nederland is er een behoorlijk aantal Samecars in bedrijf geweest, o.a. als transportvoertuig en met opbouwspuit waren ze relatief populair. CEBECO, de Same importeur in die tijd, heeft zelfs een speciale cabine gebouwd voor de Samecar, die extra zicht rondom bood door de grote ramen. De Samecar was in productie van 1961 tot 1965.

3 VERSCHILLENDE SAMECARS IN SCHAAL 1/32
Minitrac maakt maar liefst 3 verschillende uitvoeringen van de Samecar in schaal 1/32:

Bij de modellen zijn wederom geen concessies gedaan als het aankomt op detaillering en uitvoering. De Samecar ‘Standaard’ en ‘DT’ zijn uitgevoerd met cabine met afneembare bovendelen. Het canvas dak kan worden afgenomen, waaronder de rolbeugel zichtbaar wordt. Deze kan ook worden verwijderd, waardoor een cabrio ontstaat! Alle Samecars zijn inclusief afneembare laadbak, waaronder de gedetailleerde DA 1152 motor te bewonderen is. Van de laadbak zijn de schotten ook weer apart te verwijderen. Samen met de cabine ontstaan zo diverse mogelijkheden om de Samecars op te stellen, al dan niet met op- of aangebouwde werktuigen.

De modellen zijn gemaakt van metaal en kunststof met rubber banden van CEAT. De cabines zijn voorzien van glazen ruiten. Aan de onder- en achterzijde zijn tal van details zichtbaar zoals de ophanging met bladveren, uitlaat, achterhef en zelfs de stangen voor bediening van de mechanische functies!

Alle modellen zijn weer in beperkte en eenmalige oplage geproduceerd, en zijn individueel genummerd en verpakt in karakteristiek ontworpen doos in jaren ‘60-stijl. Van de ‘Standaard’ en ‘DT’ uitvoering worden elk 100 stuks geproduceerd in individuele verpakking. De ‘CEBECO’ uitvoering maakt deel uit van de exclusieve ‘Samecar Collectors Set’, waarvan er maar 100 worden uitgegeven! De set bevat 3 Samecars: de ‘Standaard’, ‘DT’ en ‘CEBECO’ uitvoering, in een speciale doos. Het ‘CEBECO’ model is dus niet los verkrijgbaar!

IN 'T KORT 

  • Modellen van metaal en kunststof
  • Banden van rubber
  • Cabine in 2 delen afneembaar
  • Laadbak in 2 delen afneembaar
  • ‘Standaard’ - 2-WD
  • ‘DT’ - 4-WD
  • ‘CEBECO’ - Nederlandse cabine
  • Samecar Collectors Set
  • In stijlvolle 60’s verpakking
  • Individueel genummerd

Handmonsters afgebeeld, detailwijzigingen voorbehouden.

Minitrac is Nederlands producent van tractor modellen in kleine oplages in schaal 1/32. Sinds 2001 bekend van onder andere ons allereerste model, de Eicher G40 werktuigendrager maar ook de Bautz 300 en John Deere Lanz 300 / 500.