x 

Cart empty

SAMECARS LEVERBAAR
De Samecar modellen zijn zo goed als uitgeleverd. Er zijn nog een aantal Samecar Collectors Sets en 2-WD modellen uit voorraad leverbaar.

Klik hier om te bestellen. 

EEN CHARMANTE ITALIAANSE VERSCHIJNING
Het is tijdens een vakantiewandeling in Cortina wanneer Francesco Cassani een briljante ingeving krijgt. Met een stok tekent hij een voertuig op de grond met de structuur van een trekker, maar met het uiterlijk van een ‘pick-up’: het idee voor de Samecar is geboren!

De Samecar was, voor zijn tijd, een futuristische machine, met als enige vergelijkbare tijdgenoot de Unimog. De Samecar is gebaseerd op de Same Puledro met luchtgekoelde 2 cilinder motor (Same DA 1152, 35 pk). De cabine is naar voren geplaatst, met daarachter twee langsliggers waarop diverse werktuigen gemonteerd kunnen worden, waaronder een laadbak met 2 ton laadvermogen. Een ander bijzonder detail is de wielophanging met bladveren en telescopische schokdempers aan de voorkant.

In Nederland is er een behoorlijk aantal Samecars in bedrijf geweest, o.a. als transportvoertuig en met opbouwspuit waren ze relatief populair. CEBECO, de Same importeur in die tijd, heeft zelfs een speciale cabine gebouwd voor de Samecar, die extra zicht rondom bood door de grote ramen. De Samecar was in productie van 1961 tot 1965.

3 VERSCHILLENDE SAMECARS IN SCHAAL 1/32
Minitrac maakt maar liefst 3 verschillende uitvoeringen van de Samecar in schaal 1/32:

Bij de modellen zijn wederom geen concessies gedaan als het aankomt op detaillering en uitvoering. De Samecar ‘Standaard’ en ‘DT’ zijn uitgevoerd met cabine met afneembare bovendelen. Het canvas dak kan worden afgenomen, waaronder de rolbeugel zichtbaar wordt. Deze kan ook worden verwijderd, waardoor een cabrio ontstaat! Alle Samecars zijn inclusief afneembare laadbak, waaronder de gedetailleerde DA 1152 motor te bewonderen is. Van de laadbak zijn de schotten ook weer apart te verwijderen. Samen met de cabine ontstaan zo diverse mogelijkheden om de Samecars op te stellen, al dan niet met op- of aangebouwde werktuigen.

De modellen zijn gemaakt van metaal en kunststof met rubber banden van CEAT. De cabines zijn voorzien van glazen ruiten. Aan de onder- en achterzijde zijn tal van details zichtbaar zoals de ophanging met bladveren, uitlaat, achterhef en zelfs de stangen voor bediening van de mechanische functies!

Alle modellen zijn weer in beperkte en eenmalige oplage geproduceerd, en zijn individueel genummerd en verpakt in karakteristiek ontworpen doos in jaren ‘60-stijl. Van de ‘Standaard’ en ‘DT’ uitvoering worden elk 100 stuks geproduceerd in individuele verpakking. De ‘CEBECO’ uitvoering maakt deel uit van de exclusieve ‘Samecar Collectors Set’, waarvan er maar 100 worden uitgegeven! De set bevat 3 Samecars: de ‘Standaard’, ‘DT’ en ‘CEBECO’ uitvoering, in een speciale doos. Het ‘CEBECO’ model is dus niet los verkrijgbaar!

IN 'T KORT 

  • Modellen van metaal en kunststof
  • Banden van rubber
  • Cabine in 2 delen afneembaar
  • Laadbak in 2 delen afneembaar
  • ‘Standaard’ - 2-WD
  • ‘DT’ - 4-WD
  • ‘CEBECO’ - Nederlandse cabine
  • Samecar Collectors Set
  • In stijlvolle 60’s verpakking
  • Individueel genummerd

Handmonsters afgebeeld, detailwijzigingen voorbehouden.

Minitrac is Nederlands producent van tractor modellen in kleine oplages in schaal 1/32. Sinds 2001 bekend van onder andere ons allereerste model, de Eicher G40 werktuigendrager maar ook de Bautz 300 en John Deere Lanz 300 / 500.