x 

Cart empty

EEN LEGENDARISCHE GRONDDUMPER

De Alasco dumper was decennialang Nederlands meest befaamde gronddumper op de markt. Zowel in het grondverzet als op het boerenbedrijf: de karakteristieke grijs-met-blauwe dumper op vliegtuigbanden zag je overal. Ze werden gemaakt in Gieten (Drenthe), en zijn onverwoestbaar!

Modellen uitverkocht!

ALASCO DUMPERS IN SCHAAL 1/32

Minitrac maakte in 2020 van de Alasco 5 kuub dumper twee verschillende modellen in schaal 1/32. De modellen zijn volledig gemaakt van metaal, dus geen resin/plastic. Zeer zwaar, net als de echte Alasco dumpers! Bij dit model zijn wederom geen concessies gedaan als het aankomt op detaillering en uitvoering. De bak kan kiepen, de sleepvoet met de dommekracht is in- en uitklapbaar en de wielen kunnen draaien. De dumper staat op de herkenbare grote vliegtuigbanden met de typische velgen. De banden zijn van rubber. 2 Generaties! Er worden twee generaties gemaakt. Generatie 1 met ‘strakke bak’ en de oude logo’s met ‘Asser Las- Constructiebedrijf N.V. Oplage van generatie 1 is 100 stuks. Generatie 2 heeft de extra verstevingsrongen aan de voor- en zijkant en draagt het logo met ‘Alasco’ en het telefoonnummer. Ook zijn o.a. de pijlen op het chassis blauw geaccentueerd. Oplage van generatie 2 is 100 stuks.

 

BIJZONDERHEDEN EN DETAILS

  • Modellen VOLLEDIG van metaal!
  • Banden van rubber
  • Met kiep functie
  • Sleepvoet in- en uitklapbaar
  • Generatie 1 & 2 in oplage van elk 100 stuks
  • Individueel genummerd

 

 

 

 

 

 

 
Minitrac is Nederlands producent van tractor modellen in kleine oplages in schaal 1/32. Sinds 2001 bekend van onder andere ons allereerste model, de Eicher G40 werktuigendrager maar ook de Bautz 300 en John Deere Lanz 300 / 500.